Anca Roxana Adam - Procedura insolventei - Principii. Subiectii, organele si derularea procedurii

Anca Roxana Adam - Procedura insolventei - Principii. Subiectii, organele si derularea procedurii
-15%
Preț: 56,87 lei
66,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 504
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Lucrarea prezinta un interes atat teoretic, dar mai ales practic, pentru ca se refera la o analiza centralizata a problematicii privind procedura de insolventa din perspectiva noilor reglementari in materie cuprinse in Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa in antiteza cu procedura insolventei reglementata de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, constituindu-se intr-un indrumar util pentru oricine doreste sa desluseasca acest domeniu specializat.

Lucrarea a analizat in detaliu prevederile Legii nr. 85/2014, denumita pentru aspect de convenienta Codul insolventei, aspectele principale referitoare la desfasurarea procedurii de insolventa si„actorii” acesteia.
Lucrarea urmareste analiza desfasurarii procedurii de insolventa, pornind de la principiile pe care se bazeaza Codul insolventei, care reprezinta liniile directoare ale acesteia, dar si implicatiile pe care acestea le au pe parcursul derularii procedurii. Totodata cuprinde o ampla analiza a organelor care aplica procedura de insolventa, a subiectilor procedurii de insolventa si a participantilor la aceasta procedura, din perspectiva prevederilor legale noi, dar si din perspectiva experientei practice generate de aplicarea legilor anterioare care au reglementat acest domeniu.

Viziunea autorului

Ca practician al dreptului in materie de insolventa, dar si ca teoretician al dreptului civil in sens larg, am incercat ca prin aceasta lucrare sa contribui la o deslusire judicioasa a desfasurarii procedurii de insolventa in vederea realizarii dezideratului de a ajunge la un sistem de insolventa care sa asigure acel echilibru dintre creditori si debitori, care reprezinta o linie de granita „foarte fina”, in vederea realizarii scopului acestei proceduri care consta in acoperirea pasivului debitorului si acordarea unei sanse efective a acestuia pentru redresarea activitatii sale.
Considerand ca Legea nr. 85/2014 constituie un progres substantial pentru legislatia interna in materie de insolventa, acest aspect fiind impartasit si de reputate organisme internationale, ramane practicienilor dreptului obligatia de a genera o jurisprudenta care sa dea eficienta principiilor si fundamentelor pe care s-a intemeiat adoptarea acestei ample legi speciale.

Din cuprins

    aspecte generale privind notiunea de profesionist, intreprindere si comerciant
    creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei
    aspecte referitoare la verificarea creantelor constatate prin titlu executoriu
    abordarea actuala a insolventei la nivelul Uniunii Europene
    procedura generala de insolventa
    procedura simplificata de insolventa
    categorii de creante reglementate de Codul insolventei
    reorganizarea judiciara
    falimentul

Puncte forte

    analiza principiilor pe care se bazeaza Legea nr. 85/2014
    aprofundarea interpretarii contextuale a normelor juridice referitoare la insolventa
    analiza pe larg a modalitatii de desfasurare a procedurii de insolventa
    prezentare amanuntita asupra situatiilor care au generat in practica judiciara in materia insolventei o aplicare neuniforma a prevederilor legale
    referiri la legislatia europeana si internationala
    evocarea unei bogate jurisprudente nationale
    aspecte de drept comparat
    ample referinte bibliografice

Nr. de pagini: 504
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea cuprinsul dati click pe imaginea de mai jos:
>

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.