Amintiri despre parintele Nicodim Bujor. Autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica (Mihaela Ion)

Amintiri despre parintele Nicodim Bujor. Autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica (Mihaela Ion)
-10%
Preț: 11,70 lei
13,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

"Luati seama ca nu cumva un gind viclean ascuns in inimile voastre sa se transforme intr-o nelegiuire. Sa alegem ce este frumos si valoros din viata aceasta, nu intrigi, insulte, jigniri, care ranesc sufletul si-l coboara in prapastia pierzarii.
 
E foarte important a sti ce sa alegi din drumul acestei vieti si sa le tii pentru vesnicie. Viata e un drum fara intoarcere, care nu se poate lua de la inceput, incat odata trecut si fara folos, nu mai ramane decat regretul in vesnicie, a durerii fara sfirsit."

Pr. Nicodim Bujor


In inima parintelui Nicodim incapeau multi, foarte multi, caci inima sfintiei sale era salasul iubirii. Numai dintr-o inima plina de iubire poate izvori atata mila, grija si ingrijorare pentru semenii sai, fie ei bogati sau saraci, printi sau cersetori, plini de virtuti sau plini de pacate. Parintele Nicodim era un inger pe pamint. Un inger in trup cu sufletul inaripat.

Mihaela Ion

Cuprinsul lucrarii:

1. Un calugar imbunatatit;

2. Eminescu in ceata sfintilor– descoperirea unui calugar imbunatatit;

3. Raspunsuri la intrebari nepuse;

4. Povestea unei tristeti nedrepte;

5. Eminescu a fost aici;

6. Sensibil la suferintele oamenilor;

7. Taina de dupa icoana;

8. O inima plina de iubire;

9. Sfantul Calinic a participat la propria slujba de canonizare;

10. Trupul ca o haina;

11. Mai mult in cer decat pe pamant;

12. Timpul plecarii;

13. Mesajul de condoleante al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane;

14. Scrisori recuperate din gheara indiferentei;

15. Amintiri din copilarie;

16. Prea Cuvioase Parinte Staret Arhimandrit Dr. Teofil Panait;

17. Prea Cuvioase Parinte Staret;

18. Prea Cuvioase Parinte Pastor Calinic;

19. Iubitul meu frate prea iubit Teofan;

20. La Multi si Fericiti Ani  Prea Cuvioase Parinte Staret Protosinghel Cleopa Florescu;

21. Hristos a inviat;

22. Preacuvioase Parinte Staret Arhimandrit Dr. Teofil Panait;

23. Scrisoare;

24. Prea Cuvioase Parinte Arhimandrit si Staret Nifon.


Un mic fragment din lucrare:

"UN CALUGAR IMBUNATATIT

Parintele Nicodim Bujor. Auzisem de foarte mul­te ori numele acesta. De la multi apropiati si cu­nostinte auzisem ca e inainte vazator cu duhul. Mi-am propus de multe ori sa merg sa-l cunosc si tot de atatea ori au intervenit unele lucruri care erau, sau pareau, prioritati. Tarziu de tot, dar din fericire nu foarte tarziu (pentru ca Dumnezeu a randuit chiar printr-o minune sa-l intalnesc), mi-am dat seama ca prioritate ar fi fost sa merg sa-l cunosc pe parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului Calinic de la Cernica. L-am cunos­cut, dupa cum am spus, tarziu, dar suficient de devreme incat sa pot avea multe amintiri in legatura cu batranul imbunatatit.

La vremea in care lucram la cartea Prin anotimpuri la mormantul lui Eminescu,[1] am scris, cu binecuvan­tarea sfintiei sale, si despre descoperirea pe care a avut-o in legatura cu poetul nepereche. Atunci, fiind in viata, m-a rugat sa nu-i dau numele, pentru ca, spunea dansul cu smerenie,„nu vreau sa ma caute lumea ca pe un sfant, atat timp cat eu sunt un batran amarat“. si i-am respectat dorinta. Am scris fara sa-i dau numele. L-am numit un calugar imbunatatit. Acum, pentru ca s-a mutat in lacasurile ceresti, trebuie sa restabilim adevarul. Calugarul imbunatatit a fost PaRINTELE NICODIM BUJOR. si pentru a mentiona cu exactitate imprejurarile in care l-am cunoscut, voi reda capitolul Eminescu in ceata sfintilor– descoperirea unui calugar imbunatatit."


Anul aparitiei: 2012
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 128

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.