America, Europa si modernizarea Romaniei. Fundamente pentru un proiect romanesc de societate

America, Europa si modernizarea Romaniei. Fundamente pentru un proiect romanesc de societate
-5%
Preț: 28,50 lei
30,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceasta lucrare a fost inceputa ca un studiu empiric rezultat din experienta mea ca ambasador la Washington in anii 1996-2000 – fiind astfel inevitabil legata de evolutiile politice si economice remarcabile din perioada Administratiei Clinton – si a fost continuata, pe aceeasi baza empirica, in contextul pozitiei de ministru de externe intre anii 2001-2004, avand deci in prim-plan aderarea Romaniei la NATO si la Uniunea Europeana.

     Finalizarea lucrarii s-a produs dupa implicarea mea in politica la varf. O viziune mai ideologica, social-democrata si progresista a marcat capitolele dedicate Romaniei si modelului social si economic romanesc.

     Dezvoltarile spectaculoase de la inceputul anului 2000, spargerea bulei speculative, scandalurile Enron si WorldCom, trecerea de la surplus la deficit bugetar si, bineinteles, 11 septembrie, au largit aria de cuprindere a lucrarii. Similar, perioada de ministeriat si actualitatea temelor de integrare europeana m-au condus la adaugarea componentelor dedicate modelului european de dezvoltare si economiei europene, precum si a interdependentelor si competitiei cu economia si modelul american. Tensiunile politice si economice dintre UE si SUA, acutizate de criza irakiana, m-au incurajat sa evaluez traseul si interesele Romaniei ca viitor membru UE si ca aliat privilegiat al SUA in Europa, intr-un capitol de incheiere. Lucrarea poarta amprenta experientelor directe petrecute in diplomatia si politica romaneasca si in contact cu evenimente, personalitati si institutii care au influentat cursul tranzitiei romanesti. Aceste experiente de viata si-au pus amprenta in mod decisiv asupra modului de a gandi si vedea lumea si rostul Romaniei in Uniunea Europeana si NATO, ca parte regasita a lumii occidentale.

Autorul

An aparitie 2006
Nr. de pagini 334
Format 14x20
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.065 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.