Alternative privind utilizarea serviciilor ecosistemice forestiere sub auspiciile principiilor de dezvoltare durabila

Alternative privind utilizarea serviciilor ecosistemice forestiere sub auspiciile principiilor de dezvoltare durabila
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Activele ecosistemice furnizeaza o multitudine de servicii ecosistemice,fieacestea de aprovizionare, de reglare, ori culturale. Maniera in care aceste serviciisunt utilizate impacteaza starea si capacitatea ecosistemelor, iar infiintarea ariilorprotejate, fara evaluarea temeinica a activelor ecosistemice din care acestea facparte, nu reprezinta solutii, ci o adancire a problemelor. Astfel, in Romania au fostinfiintate cele mai multe arii protejate din Europa, aparent in favoarea mediului,dar in detrimentul populatiilor si a economiilor, accentuand exploatarile ilegale,dezechilibrand grav cei trei piloni ai dezvoltarii durabile, adancind saracia sisporind inegalitatile sociale.

Din aceste considerente,privind din perspectiva principiilor de dezvoltaredurabila, orice decizie de transformare a unui areal in arie protejata trebuie sa fieprecedata de evaluarea intregului activ ecosistemic si formularea alternativelorprivind furnizarea serviciilor ecosistemice, cu luarea in calcul a managementuluijudicios al deseurilor prin adoptarea economiei de tip circular.

Astfel, obiectivul principal al acestei carti este de a trezi interesul factoruluidecident si a celor interesati de exploatarea durabila a resurselor de mediu, cuprivire la importanta pe care o are evaluarea globala a activelor ecosistemice siintegrarea conceptului de economie circulara in formularea si alegerea optiunilorde exploatare a ecosistemelor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0564 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.