Albulescu Ion, Pedagogii alternative

Albulescu Ion, Pedagogii alternative
PRP: 29,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,93 lei
Diferență: 8,97 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Pedagogii alternative ofera o prezentare clara si cuprinzatoare a sase metode pedagogice – Pedagogia Montesorri, Pedagogia Waldorf, Pegadogia curativa, Pedagogia Freinet, Planul Jena, Programul step-by-step. Fiecare metoda pedagogica este descrisa in cate un capitol. Astfel, capitolele au o structura eleganta, care urmareste redarea principalelor aspecte legate de respectiva pedagogie. Cartea este deschisa de o introducere si include, la final, concluzii, dar si o bibliografie, utila, fara doar si poate, pentru oricine ar dori sa aprofundeze chestiunile analizate in fiecare capitol. Continutul capitolelor este adaptat in functie de metoda pedagogica descrisa. Conceptia pedagogica, perspectiva privind dezvoltarea copilului, metoda sau metodele de predare, invatare si evaluare, relatia profesorului (invatatorului) cu elevii sau relatia scolii cu parintii sunt printre elementele abordare in cadrul fiecarei pedagogii.

Cartea se ocupa doar de cateva pedadogii alternative dintr-o multitudine de sisteme educative concepute in ultimele secole. Cele sase metode pot fi incadrate in curentul pedagogic,, educatia noua”, fiind elaborate in primele decenii ale secolului XX. Ele ofera solutii si conceptii diferite privind educatia copilului, alternative la modelul clasic, al pedagogului ceh Jan-Amos Comenius (secolul al XVII-lea), care prevede gruparea elevilor pe clase, cu elevi de aproximativ aceeasi varsta, si structurarea continutului pe discipline, repartizate pe ani de studiu si cicluri. Autorul incearca sa demonstreze ca aceste pedagogii alternative sunt complementare si diversitatea metodelor poate asigura valorificarea calitatilor elevilor.

Aceasta lucrare le este destinata studentilor care urmeaza specializari din domeniul„Stiintele Educatiei“, dar si cadrelor didactice interesate de teoria si practica alternativelor educationale intalnite in tara noastra si, nu in ultimul rand, parintilor interesati de un rol mai activ in educarea copiilor lor. Am cautat sa prezentam in paginile sale concepte de baza, principii de actiune, strategii si tehnici de lucru specifice, care se pot constitui in repere de gandire si actiune pedagogica. (p. 13) 


Nr. de pagini: 296

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.