Aghiasmatar

Aghiasmatar
-5%
Preț: 63,84 lei
67,20 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Religie

DESCRIERE

Editia prezenta urmeaza, in ce priveste cuprinsul, celei din anul 2002, la care s-au adaugat si indrumari privind inmormantarea sinucigasilor.

„Slujbele Sfintelor Taine si ierurgii sunt cuprinse, de obicei, in Molitfelnic sau Evhologhion, dar cele mai uzuale au fost adunate in cartea numita Aghiasmatar, care, fiind intr- un format mai mic, este folosita curent de sfintitii slujitori la savarsirea slujbelor liturgice solicitate de credinciosi. Numele de Aghiasmatar provine de la faptul ca, in vechile editii, cea dintai slujba tiparita in el era Slujba Aghiasmei mici, savarsita adesea, in biserica sau la casele enoriasilor. Alaturi de acesta slujba, Aghiasmatarul mai contine randuielile Sfintelor Taine ale: Botezului (alaturi de Randuieli legate de nasterea omului), Spovedaniei, Cununiei, Maslului si impartasirii (impartasirea grabnica a celui bolnav si rugaciuni pentru cei aflati pe patul de moarte), precum si: Slujbele pentru cei raposati, rugaciuni de dezlegare, exorcisme si molitfe pentru cei demonizati si pentru casele bantuite de duhuri rele, rugaciuni la neputinte si boli, binecuvantari ale caselor, animalelor domestice si alimentelor, rugaciuni pentru calatori si pentru elevi.

Editia prezenta a Aghiasmatarului urmeaza, in ce priveste cuprinsul, celei din anul 2002, la care s-au adaugat cateva rugaciuni pentru binecuvantarea tarinilor, a gradinilor si viilor, solicitate uneori dupa savarsirea Sfestaniei in casele sau gospodariile credinciosilor. Textul a fost preluat din ultima editie a Molitfelnicului, diortosit si tiparit in anul 2013. De asemenea, s-au adaugat Slujba la impacarea celor divortati si indrumari privind inmormantarea sinucigasilor, asa cum au fost aprobate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2015”. (Din Nota editoriala)

 

Numar pagini: 464
Format: 18x25
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.