Adversarul

Adversarul
-20%
Preț: 11,92 lei
14,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-82-8
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 176
Categoria: Romane

DESCRIERE

La 9 ianuarie 1993, Jean-Claude Romand şi-a omorât soţia, cei doi copii, părinţii şi-apoi a încercat, în van, să se sinucidă. Ancheta a scos la iveală faptul că nu era medic aşa cum pretindea şi că, lucru încă şi mai greu de crezut, nu era nimic altceva. Minţea de mai bine de optsprezece ani, iar această minciună nu acoperea nimic. Pe cale de-a fi descoperit, a preferat să-i suprime pe aceia a căror privire n-o putea suporta. A fost condamnat la închisoare pe viaţă.
L-am contactat, am asistat la procesul său. Am încercat să povestesc neabătut, zi după zi, această viaţă de singurătate, de impostură şi absenţă. Să-mi imaginez ce-i trecea prin minte de-a lungul orelor goale, fără de planuri sau martori, pe care toată lumea presupunea că şi le petrecea la serviciu şi pe care, de fapt, le pierdea prin refugii pe autostradă sau în pădurile din Jura. Să înţeleg, în sfârşit, ce anume dintr-o experienţă umană extremă m-a tulburat într-atât de profund şi tulbură, cred, pe oricare dintre noi.

Emmanuel Carrere

Acest roman a fost ecranizat de Nicole Garcia sub titlul L Adversaire avându-l în rolul principal pe Daniel Audeuil. Filmul s-a bucurat de un mare succes, şi a putut fi vizionat şi în România, începând cu toamna anului 2003.

Titlul original: L Adversaire
Publicată de: P.O.L., Paris, 2000
Limba originală: franceză
Traducere: Dragoş Bobu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

23,20 lei
29,00 lei (-20%)
36,00 lei
45,00 lei (-20%)
Created in 0.065 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.