Acatiste si Paraclise ale Maicii Domnului

Acatiste si Paraclise ale Maicii Domnului
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

Lucrarea Acatiste si Paraclise ale Maicii Domnului cuprinde cele mai cunoscute si mai intrebuintate astfel de slujbe inchinate Maicii Domnului si beneficiaza de conditii grafice deosebite, intr-un format mic, elegant si accesibil.

Textul, preluat din Ceaslov si Psaltire, este insotit de indicatii tipiconale privitoare la savarsirea acestor randuieli de rugaciune, atat in casele lor de catre credinciosi, cat si in biserici, cu participarea preotului. Din cuprinsul lucrarii fac parte urmatoarele texte:

1. Acatistul Bunei-Vestiri, cel mai vechi si mai folosit imn acatist.
2. Acatistul Adormirii Maicii Domnului.
3. Acatistul Sfantului Acoperamant.
4. Acatistul Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necajiti.
5. Primul Paraclis al Maicii Domnului, numit si Paraclisul cel mic, alcatuit de Cuviosul Teostirict.
6. Al doilea Paraclis al Maicii Domnului, din Ceaslov, care este asezat in cultul Bisericii Ortodoxe Romane de catre Sfantul Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti.
7. Paraclisul cel mare, tiparit la sfarsitul Psaltirii, alcatuit de imparatul bizantin Teodor Lascaris.

Aparuta in perioada praznicului Adormirii Maicii Domnului, lucrarea se constituie, astfel, intr-o ofranda adusa Preacuratei Fecioare Maria si pune la indemana credinciosilor ortodocsi o culegere a celor mai inaltatoare rugaciuni ale Ortodoxiei, inchinate Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.

 

Numar pagini: 264
Format: 11x16
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.