A brief history of English literature. From anglo-saxon oral literature to romantic poetry and prose

A brief history of English literature. From anglo-saxon oral literature to romantic poetry and prose
Preț: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Cartea propusa pentru publicare este un manual universitar conceput pentru a ajuta studentii din anul I sa invete conceptele fundamentale si momentele cheie in evolutia literaturii engleze, cunoscute si sub numele de literatura britanica. De fapt, manualul cuprinde materialul teoretic si practic utilizat in predarea (prin intermediul a 14 prelegeri si 14 seminarii) cursului intitulat Literatura engleza - De la literatura engleza veche pana la romantism, aflat in planul de invatamant al studentilor din anul I la programul de licenta Limba si literatura romana - Limba si literatura engleza.

Cursul acopera primele sase perioade majore din istoria literaturii engleze:
- literatura anglo-saxona,
- literatura medievala,
- literatura renasterii,
- literatura restaurarii,
- neoclasicism,
- romanticismul.

Acestea reprezinta aproape 1. 400 de ani de literatura engleza (de la inceputuri in 449 d. Hr. pana in 1837), timp in care productia literara s-a perfectionat treptat pentru a atinge etape rafinate ale evolutiei literaturii.

In studierea curentelor literare cheie, manualul se concentreaza asupra anumitor autori asociati cu aceaste curente, oferind informatii despre contributia lor la literatura, precum si posibilitatea studentilor de a intelege si analiza stilul lor literar, prin intermediul unui numar de texte literare intregi sau al unor fragmente. Toate aceste texte folosite pentru intelegere, analiza si interpretare sunt in domeniul public, fiind mai vechi de 200 ani.

Editura University Press, 2020
ISBN 978-973-169-655-3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Memorialistica

Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.