70 de povestiri despre puscarie si prietenie. Un adevarat tratat despre Prietenie

70 de povestiri despre puscarie si prietenie. Un adevarat tratat despre Prietenie
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Religie

DESCRIERE

Asa cum ne invata Proverbele Inteleptului Solomon:“Prietenul adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajunge ca un frate”.
Aceasta carte evoca in 70 de povestiri, prietenia dintre FERENC VISKY– un preot reformat din Satmar si RICHARD WURMBRAND– un preot luteran roman, de origine evreiasca, din Bucuresti. Intalnirea celor doi are loc“in nenorocire” si vor“ajunge ca un frate” unul pentru celalalt in inchisoarea de la Gherla, renumita pentru asprimea si atrocitatile rafinate de care detinutii au avut parte acolo. Relatarea povestirilor, evocarea si transmiterea lor se dovedeste a fi in sine un fapt sacru si din aceasta cauza, notarea acestora are doar o valoare secundara. A povesti o minune odata petrecuta reprezinta, in acelasi timp, o repetare a unui act divin unic, o binefacere: retrairea acelui fapt care a insemnat si inseamna aparitia Invizibilului in vizibil. Aceasta este substanta din care se naste cartea de fata– un adevarat tratat despre Prietenie, o scriitura de o dezinvoltura aparte, in care tragicul se amesteca cu un umor desavarsit si in care libertatea, ce nu poate fi cuprinsa intre zidurile puscariei, isi are ultimul cuvant.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.