11 SEPTEMBRIE. MITUL- culisele unei crize programate

11 SEPTEMBRIE. MITUL- culisele unei crize programate
-18%
Preț: 40,18 lei
49,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

11 SEPTEMBRIE. MITUL- culisele unei crize programate. Prezentare - 11 SEPTEMBRIE. MITUL- culisele unei crize programate. Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adusîn atentia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul sau articol din primavara anului 2003, intitulat:„Tot cea ai dorit sa stii despre 11 septembrie, dar nu ai avu curajul saîntrebi”, care a devenit bestseller.
Pornind de la acest articol, subiectul este trata pe largîn cartea 11 Septembrie. Mitul– culisele unei criye programate, carte care a produs multe animozitaâi la aparitia ei.

Apreciat pentru ironia si sarcasmul sau, Roberto Quaglia a scris numeroase carti science-fiction si umoristice. Este binecunoscut publicului român cu patru dintre lucrarile sale, Vagabondul interspatial, Dio S.R.L., Pâine, unt si paradoxina si Gândirea stocastica, acestea fiind deja traduse si publicateîn Româniaîn perioada 1994-2004.

În zorii celui de al treilea mileniu, dupa mii de ani de dezvoltare a culturii si stiinteiîntregii umanitati, lumea pare sa fie transportata bruscînapoiîn timp,în ereleîntunecate ale mitului ti superstitiei. Credicnciosii telespectatori de pe tot mapamondul, minti confuze de prea multi ani de filme hollywoodiene, au fost facuti sa creada Mitului 11 septembrie,„cel mai terifiant atac terorist al tuturor timpurilor” dupa care„nimic nu va mai fi la fel”, mit care,începând din acel moment, va fi invocat de catre Statele Unite pentru a justifica fiecare nou razboi si fiecare nouaîncalcare a legilor internationale.

Opt ani dupa 11 septembrie 2001, Mitul se prabusesteDin ceîn ce mai putin oameni mai credîn povestile oficiale. Lumea occidentala se afla la limita colapsului sistemic. Sunt tot mai multi oameni careîsi dau seama ca majoritatea lucrurilorîn care s-au obisnuit sa creada sunt doar mituri. 11 septembrie este un mit,„libertatea” occidentala este un mit, la fel si presa libera, democratiaînsasi devine un mit, banii reprezinta, vai!, un mit ceva mai consistent, neavând aproape nimicîn spate care saîi sustina– si astfel seîntâmpla ca devenim martorii unui fenomenîn care„banii” si„bancile”,în care oamniiîncep sa nu mai creada, se topesc si dispar pretutindeni si cu viteza precum zapada la soare. Nici nu au existat cu adevarat vreodata.În acelasi fel puteti vedea cum drepturile si libertatile voastre se evapora cu aceeasi rapiditate. Nici aceastea nu au existat cu adevarat vreodata.

Aceasta carte analizeaza Mitul de la 11 septembrie altfel de cum am fost cu totii obisnuiti: demonteaza cu scrupulozitate versiunea oficiala a evenimentelor si,în acelasi timp, reprezinta un extraordinar manual cu ajutorul caruia putemîntelege tehnicile rafinate de construire si consolidare a unui mit, psihologia manipularii maselor si razboiul psihologic ale carui victime am fost pâna acum.

Nr. pag:512

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.