Poti fi fericit orice s-ar intampla. Cinci principii pentru a-ti pastra perspectiva asupra vietii (Richard Carlson)

Poti fi fericit orice s-ar intampla. Cinci principii pentru a-ti pastra perspectiva asupra vietii (Richard Carlson)
-20%
Preț: 15,20 lei
19,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Categoria: Motivational

DESCRIERE

Richard Carlson este unul dintre principalii experti americani in domeniul fericirii si al reducerii stresului si in acest volum identifica o problema de fond a spiritului uman si incearca sa livreze o solutie ce se dovedeste a fi pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Exista foarte multi oameni care au impresia ca pot fi cu adevarat fericiti doar atunci cand toate problemele lor se vor fi rezolvat, cand relatiile lor se vor fi imbunatatit si cand toate scopurile lor vor fi atinse.

Carlson considera ca pentru omul contemporan a devenit de la sine inteles faptul ca fericirea se obtine prin eforturi indelungate si prin indepartarea sistematica a unor obstacole ce par sa nu se mai termine. Fie ca este vorba despre circumstantele in care ne aflam, de problemele cu care ne confruntam sau de lucrurile ce ne lipsesc, lupta pentru atingerea fericirii pare sa se duca la nesfarsit. Pe buna dreptate, daca asa stau lucrurile, fericirea pare sa fie o stare de neatins.

Poti fi fericit orice s-ar intampla este o carte motivationala care se adreseaza exact acestei probleme. Richard Carlson face o analiza atenta a proceselor psihologice care ne tin captivi in starea de nefericire si ofera o solutie sub forma unui set cinci de principii (in prima parte a cartii), dublat si validat de o serie de experiente de viata (in a doua parte a cartii). El demonstreaza ca fericirea nu depinde de niciun factor exterior si sugereaza ca aceasta este starea noastra naturala.

Cele cinci principii sintetizeaza mecanismul psihologic al firescului si al cumpatarii, oferind posibilitatea de a-i intelege pe ceilalti, intelegandu-te pe tine insuti. Primul dintre ele, Principiul Gandirii, va evidentia functia voluntara a gandirii. De asemenea, va oferi o cheie de intelegere a procesului prin care gandurile modeleaza experienta de viata.

Al doilea, Principiul Starilor, se afla intr-o relatie de cauzalitate cu primul principiu. Astfel, cititorul va afla modul in care gandurile influenteaza starile de spirit si viceversa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde in mare masura si de oamenii care ne inconjoara, al treilea principiu, cel al Realitatilor Separate, va ajuta la eliminarea viciilor de comunicare ce se nasc din neintelegerea celuilalt.

Cel de-al patrulea, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback, ce ne permite sa stim cum sa ne auto-evaluam din punct de vedere psihologic. Primele patru principii creeaza baza de sustinere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental si spiritual spre care tindem si locul de intalnire cu fericirea.

Despre autor

Richard Carlson, prof. dr., este considerat unul dintre principalii experti americani in domeniul fericirii si al reducerii stresului. Este un orator apreciat la nivel national, adresandu-se unor audiente alcatuite din mii de persoane. Printre cartile sale, tiparite in peste 26 de milioane de exemplare, se numara seria bestseller Don′t Sweat the Small Stuff (Nu-ti bate capul cu maruntisurile) si Don′t Worry, Make Money (Nu-ti face griji, fa bani). Este co-editor, alaturi de Benjamin Shield, prof. dr., al lucrarilor Handbook for the Soul (Ghid pentru suflet), Handbook for the Heart (Ghid pentru inima) si For the Love of God: Handbook for the Spirit (Intru iubirea Domnului: Ghid pentru spirit). Este un invitat popular la diverse talk show-uri, printre care celebrele Good Morning America, The Today Show si Oprah.


Nr. de pagini: 220
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.