Opere - Nicolae Balcescu. Volumul 2

Opere - Nicolae Balcescu. Volumul 2
Preț: 90,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Opere - Nicolae Balcescu.

Studiu introductiv, tabel cronologic de Mircea Anghelescu. Text ingrijit, nota asupra editiei, glosar de Andrei Rusu.

Volumul 2 al editiei cuprinde monografia Romanii supt Mihai-Voievod Viteazul, opera de capetenie a lui Nicolae Balcescu, lucrare de o documentare exceptionala si de o probitate stiintifica exemplara, remarcabila si prin compozitia ei, caracterul naratiunii si muzicalitatea frazei. Textul e insotit de notele si comenariile necesare, care fixeaza contextul in care a aparut lucrarea, locul si data publicarii acesteia. Urmeaza apoi un glosar al intregii editii si o sectiune de iconografie incheie volumul, completand simtitor informatia despre viata si opera scriitorului.
Nicolae Balcescu, unul dintre fruntasii Revolutiei de la 1848, este, in opinia lui Mircea Anghelescu, si „primul istoric modern” al tuturor romanilor, dar si un maestru al naratiunii si evocarii, recunoscut de istoricii literaturii.

Format: 14, 5 X 21, 5
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini:  404

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.