Meta Vers

DESCRIERE

” Cu bunul meu prieten Mihai Zgondoiu, cel care a avut recent expozitia Omul aproximativ 3.0, am sondat de mai bine de 20 de ani universurile si metaversurile care pot fi create din relatiile noastre cu noile tehnologii, Inteligenta Artificiala, retelele virtuale si lumile extraterestre. Astfel ca din spuma marilor web si din incertitudinile si spaimele (i)realitatii s-a nascut acest META VERS, in chat pe web in video-studiouri, cu toate noutatile din retea, cu cearcane si atractori stranii, cu noduri in gat, cu vocale intunecate.”, Dan Mircea Cipariu.

 
 
Cartea marcheaza implinirea a 50 de ani ai autorului cu exact 50 de poeme inedite.
 
Dan Mircea Cipariu (nascut la 7 septembrie 1972, Bucuresti), licentiat al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si ?tiintele Comunicarii, scriitor, jurnalist si manager de proiecte si programe culturale. A debutat in presa literara in 1988 (SLAST), iar editorial, in 1999, cu volumul Hai sa ne-ntalnim pe site sambata seara (editura Libra). In 2007, volumul sau de poeme Tsunami (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. In 2008, a initiat si coordonat proiectul ”Scriitori pe Calea Regala”, iar din 2009 pana in prezent, proiectul „Maratonul de poezie si jazz”. Intre, 2011 si 2019, de Ziua Culturii Nationale, a initiat si coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul si presedintele asociatiei Euro Culturart, ce detine o galerie dedicata tinerilor artisti vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonata de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul www.agentiadecarte.ro, spatiu virtual in care sunt prezentate la zi evenimentele de carte si arta. Este presedintele Opera Scrisa.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul sau singuratatea vine pe facebook, publicat in anul 2012 la Editura Tracus Arte din Bucuresti, este considerat de editorul Cosmin Perta „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 si nu numai”. In 2020, a primit titlul de doctor in filologie pentru lucrarea „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la ?coala Doctorala a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. A predat cursuri de scriere creativa la Universitatile din Belgrad si Novi Sad, la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti si in programele Centrului Cultural Arad si ale Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER). In 2022 publica volumul ”META VERS”, insotit de 7 desene de Mihai Zgondoiu, la editura Vellant.

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0667 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.