Manual de crestere a porcilor. Ghid complet de crestere a porcilor cu indicatii pas cu pas

PRP: 33,72 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,65 lei
Diferență: 6,07 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Activitatea de crestere a porcilor a cunoscut o adevarata renastere si este in prezent mai populara ca oricand.

Manualul cresterii porcilor este un ghid simplu, fara inflorituri, excelent pentru incepatori - indiferent daca intentionati sa cresteti porci pentru a va umple congelatorul,  a incepe o noua afacere, a valorifica terenul in mod traditional sau pur si simplu a va bucura de prezenta unor animale de companie carismatice.

Intesat de fotografii color si explicatii clare si detaliate, acest manual este ideal pentru crescatorii incepatori, care au nevoie de indrumari cu privire la cumpararea si ingrijirea primilor porci si doresc sa treaca la etapa superioara a inmultirii. Este totodata o sursa de informatii utile pentru crescatorul de porci cu mai multa experienta care are nevoie uneori sa caute o lamurire rapida intr-un manual.

Istoricul porcului modern: felul in care s-au dezvoltat rasele, ghidul principalelor rase, alegerea porcului care vi se potriveste cel mai bine

Inceputul: cerinte legale, costuri, imprejmuiri, adaposturi, construirea unui cort pentru porci intr-o zi

Achizitionarea: cand sa se cumpere porcii, unde se pot gasi, ce trebuie sa se caute, porci cu sau fara pedigree

Hranirea: reguli si regulamente, cerinta de hrana, hrana din comert versus hrana preparata in gospodarie

Sanatate si bunastare: ingrijirea corespunzatoare, boli comune, metode de profilaxie, administrarea injectiilor

Carne de la porcul din ograda: pregatirea psihologica, planificarea, abatoarele, transportul porcilor, produse din carne de porc, vanzarea produselor

Inmultirea: alegerea lotului, cicluri de reproducere, ingrijirea nutritionala si medicala, imperecherea, inseminarea artificiala, fatatul, ingrijirea purceilor, intarcarea.

Concursurile de porci: de ce, cum si unde, categorii, pregatirea, concursurile ca vitrina in care va expuneti porcii.

O carte scrisa clar si cu multe explicatii ce te vor ajuta sa cresti porci. Este recomandata mai ales crescatorilor de porci aflati la inceput de drum, datorita limbajului usor de inteles si a informatiilor pe care le cuprinde.

Trateaza toate aspectele activitatii de crestere a porcinelor, pornind de la cum trebuie sa construim si cat ne costa cotetul sau grajdul, cand si cum e optim sa cumparam porcii sau cum se face hranirea corecta.  Sunt de asemenea explicate metodele cele mai eficiente de pastrare a sanatatii la porci, precum si tratarea bolilor. Un capitol separat este dedicat inmultirii pornicnelor.

Nu sunt uitate nici sfaturile ce tin de modalitatile cele mai indicate de sacrificare a porcilor prin metode moderne si eficiente. Vei gasi sfaturi utile si despre prepararea produselor din carne de porc precum si comercializarea acestora.

Daca vrei sa cresti porci eficient, aceasta carte iti va fi de un real folos.

 CUPRINS:

Cuvant inainte
Introducere

1. DEZVOLTARE SI RASE

Istoricul raselor
Rasele de porci – o chestiune de preferinta personala
Privire de ansamblu asupra raselor de porci
Piata porcilor ca animale de companie

2. INCEPUTUL

V-ati gandit bine?
Cerinte legale
Organizarea tarcului pentru porci
Adapostul: o pensiune pentru porci
Construirea unui cort pentru porci intr-o zi

3. CUMPARAREA PORCILOR

Cumpararea porcilor
Gasirea unui crescator bun
Alte locuri de cumparare
Vieri sau scroafe?
Cumpararea porcilor pentru incrucisare
Aducerea porcilor acasa

4. HRANIREA

Hranirea
Simplificati-va munca
Hrana gata preparata
Regulile de aur ale hranirii
Adaparea

5. SANATATEA SI BUNASTAREA

Grija fata de porci
Gasirea unui veterinar
Unitati de izolare
Probleme potentiale de sanatate
Prevenire
Boli ce trebuie declarate
Administrarea injectiilor

6. CARNE DE LA PORCUL DIN OGRADA

Carne de la porcul din ograda
Planificarea
De la purcelus la carnea din farfurie
Pregatirea pentru abator
Sosirea la abator
Informarea macelarului
Prepararea carnatilor de casa
Conservarea jambonului si slaninei in saramura
Conservarea uscata
Jambonul uscat la aer
Conservarea uscata in saramura

7. VANZAREA PRODUSELOR

8. REPRODUCEREA

Reproducerea
Selectia pentru imperechere
Cumpararea porcilor de rasa destinati reproducerii
Porci cu pedigriu – merita osteneala?
La ce varsta se inmultesc porcii?
Ciclul de reproducere
O planificare corecta
Inseminare artificiala
Diagnosticul de gestatie
Fatarea
Purceii morti
Ingrijirea dupa fatare
Generatia urmatoare
Hranirea purceilor
Intarcarea


Numar pagini: 144
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0476 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.