Machiavelli despre arta moderna a conducerii - Michael A. Ledeen

Machiavelli despre arta moderna a conducerii - Michael A. Ledeen
-20%
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Tratat

DESCRIERE

De-a lungul celor aproape cinci secole care au trecut de la publicarea Principelui, Machiavelli si celebra sa carte n-au incetat sa faca obiect de comentariu pentru o intreaga pleiada de ginditori.
Michael A. Ledeen, analist politic si cercetator la American Enterprise Institute, a ales sa faca insa un comentariu aparte: el exploreaza actualitatea "regulilor de fier" ale politicii, enuntate in 1513, prin prisma practicilor de conducere politica si economica ale secolului XX. Rolul sansei si locul razboiului in politica, importanta moralei si a libertatii sint tot atitea teme machia-veliene pe care autorul le ilustreaza cu evenimente petre-cute in zilele noastre.
Concluzia sa este ca perenita-tea ginditorului florentin isi are sursa in luciditatea - adesea pripit calificata drept simplu cinism - cu care s-a aplecat asupra naturii umane.

Data editiei: 2004
Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: Mona Antohi
Format: 13*20 cm
Numarul de pagini: 184
ISBN: 973-50-0586-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.098 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.