Lumini in intuneric. Reflectii asupra Bisericii

Lumini in intuneric. Reflectii asupra Bisericii
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 15x22 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Intr-o carte document, pr. Tertulian Langa, pr. Matei Z. Boila pr. Ioan Vasile Botiza, av. Vasile Marcu, prof. univ. dr. Radu Ardevan, pr. Alexandru Nicula, dna Viorica Lascu, pr. Nicolae Both si prof. univ. dr. Cornel Munteanu vin cu raspunsuri-reflectii la chestiunile esentiale din viata Bisericii:

1. Care considerati ca sunt cele mai mari impasuri ale Bisericii Greco-Catolice in prezent?

2. Cum vedeti rezolvarea problemei restituirii proprietatii si memoriei Bisericii Greco-catolice?

3. Biserica trebuie sa se implice politic? Cum si in ce masura?

4. Poate fi vorba de ecumenism in Romania de azi?

5. Care este rolul preotului in societate si cum se adapteaza el noii evanghelizari? Exista un dialog real intre preoti si credinciosi? Pe ce planuri?

6. Care sunt calitatile unui bun duhovnic?

7. Vocatiile la calugarie sunt aproape inexistente. Care considerati ca sunt cauzele acestei crize?

8. Cum vedeti formarea unei noi elite de intelectuali greco-catolici (clerici si laici)?

9. Care este rolul tinerilor in Biserica astazi?

10. Care este idealul BRU astazi? Ce este greco-catolicismul si incotro se indreapta el? Cum face acesta legatura intre catolicism si ortodoxie?

Au trecut, iata, 14 ani de la raspunsurile (ramase in sertar) la un chestionar despre viata si devenirea Bisericii Unite care, atunci, tocmai privea in urma la alti 14 ani: cei scursi de cand i se schimbase statutul de proscrisa sub comunism, in libera de a fi tolerata, dar atent imprejmuita cu o libertate de si pe hartie, fara a i se recunoaste demnitatea si a i se restitui sufletele rechizitionate si bunurile confiscate.

Ce concluzie ar trebui trasa de prezent, cand, in chip surprinzator, problematicile si mai ales raspunsurile la cele zece intrebari suna, cu exceptia unor mici nuante, practic neinvechite, nedistonant si, in continuare, descurajant de actuale?

Cristian Langa


ISBN: 978-973-141-754-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.