Ghidul proaspatului tatic (Pierre Antilogus)

PRP: 28,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 19,36 lei
Diferență: 9,54 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Ghidul proaspatului tatic este o carte de psihologie practica, pentru barbatii aflati intr-un moment de mare cumpana, scrisa in stilul marii literaturi– autorii fac un two-men show de la inceput pana la sfarsit.
Volumul de fata isi propune sa darame bariere, sa ne dezarmeze de toate prejudecatile ostile fata de bebelusi, sa ne galvanizeze energiile molatice si sa repopuleze teritoriile ancestrale ; pe scurt, sa faca din fiecare cel mai fericit, mai cool si mai in tema dintre tatici.

Cum sa faci sa nu lesini in sala de nasteri?
Copilul ala plange doar ca sa te calce pe nervi?
Cum de e atat de urat?
La tine de ce nu zambeste?
De ce arunca in tine cu mancare?

Ti-ai tot pus aceste intrebari. Si nimeni n-a fost in stare sa-ti raspunda. Pana acum.
Trebuie sa recunoastem ca paternitatea este un izvor de bucurii fara seaman. Oare asta inseamna ca totul merge ca pe roate? Hai sa nu ne amagim…

Ai nevoie de acest ghid, pe care sa-l consulti in liniste. Rasetele tale o vor alarma pe sotie: cartea e mult prea amuzanta.

Lucrarea de fata n-ar fi putut sa vada lumina tiparului fara remarcabilele studii ale dr. Hermann Paull. Umanist, savant si om de cultura, distins obstetrician, Herr Doktor Paull a fost mult prea degraba smuls din sufletul poporului german pe motiv ca a introdus pe furis o bomba incendiara de sase sute de livre made in Britain in subsolul clinicii sale supraaglomerate, in data de 6 octombrie 1944, la Karlsruhe'.
Din fericire, opera sa de capetenie, Femeia, tratat complet de initiere, a putut fi salvata de flacari. A fost pentru noi o copioasasursa de inspiratie.
CUPRINS
Multumiri 3
Introducere
Patru intrebari prealabile destinate tatilor incepatori 11
Partea Intai
VIITORUL PROASPAT T A TIC
Capitolul 1
Prima luna - buna vestire 19
Capitolul 2
Luna a doua - vremea poftelor 25
Capitolul 3
Luna a treia - modalitati de a naste 32
Capitolul 4
Luna a patra - o experienta traumatizanta: ecografia 39
Capitolul 5
Luna a cincea -la spital sau la clinica?. 46
 Scumpi, w! nisaatf 51
Capitol ul7
Luna a saptea - alegerea prenumelui 56
Capitolul 8
Luna a noua - camera si alte marafeturi 67

GHIDUL PROASPATULUI TATIC Partea a doua
NASTEREA, ETAPA ESENTIALA IN DRUMUL SPRE PATERNITATE
Capitolul 10
Ziua Z 79
Capitolul 11
A fi (de fata) sau a nu fi (de fata)? 86
Capitolul 12
Cum ne purtam in sala de nasieri 92
Capitolul 13
Cazurile extreme 101
Capitolul 14
Prima corvoada 105
Capitolul 15
Hora vizitelor 111
Capitolul 16
Dupa nas, e leit unchiu' Georges! 117
Capitolul 17
Sa nu uitam de un vechi obicei de bon ton: ferparul 121
Capitolul 18
Depresia postnatala a proaspatului tatic 130
Partea a treia
DE LA O ZI LA SASE LUNI

CUPRINS
Capitolul 21
Cum sa-I pacalesti pe sugar sa adoarma 165
Capitolul 22
Fuga prin desert 169
Capitolul 23
Buluc in jurulleaganului -fauna si flora din camera
copilului 175
Capitolul 24
Umor de bebelus 179
Capitolul 25
Cele 12 intrebari ce revin de fiecare data 184
Capitolul 26
Azi e duminica 189
Partea a patra
DE LA SASE LA OPTSPREZECE LUNI
Capitolul 27
Bebelusul n-are astampar 203
Capitolul 28
Innaia-l pe bebelus sa umble singur, in zece lectii 206
Capitolul 29
Pericolele din lSasa 211
Capitolul 30
Ce sa faci cu bebelusul cat timp esti la serviciu? 221

GHIDUL PROASPATULUI TATIC
Partea a cincea
DE LA OPTSPREZECE LA TREIZECI DE LUNI
Capitolul 33
Calea spre un dialog constructiv 245
Capitolul 34
Operatiunea olita 251
Capitolul 35
Bebelusul si cartea 255
Capitolul 36
Bebelusul se joaca 260
Capitolul 37
Bebelusul si tehnologia 265
Capitolul 38
Bebelusul deseneaza 268
Capitolul 39
Cateva principii de educatie sanatoasa 272
Capitolul 40
Mai facem unul? 276
Partea a sasea
DE LA TREIZECI DE LUNI LA TREIZECI DE ANI
Paternitatea e un izvor de bucurii inefabile, n-are rost sa mai discutam. Sa-l vad eu pe ala care ma contrazice! Noi, tatii, in niciun caz!
Unde mai pui ca paternitatea, izvor de bucurii inefabile, este la indemana tuturor barbatilor, daca nu punem la socoteala impotentii, eunucii, campionii micozelor, precum si sijiliticii in stadiu final. Dar oare toata sleahta asta se poate invrednici de numele de barbat?
Prin urmare, paternitatea este - si-o s-o repetam fara ostenire - un izvor de bucurii inefabile, telul suprem al oricarei existente masculine, cireasa de pe tortul vietii. Ce inseamna asta, ca totul merge de minune in cea mai buna dintre lumile posibile, ca unde e grau, nu e niciodata neghina? Din pacate, ar insemna sa mintim. Asta pentru simplul motiv ca, pana sa ajungem sa gustam din bucuriile inefabile al caror izvor este paternitatea, trebuie sa avem mai intai un copil.
De-aici trebuie sa pornim. De la necesitatile vitale. Soarta iti mai da si cu tifla uneori, iata de ce o seama de tineri, altminteri foarte cumsecade, se leapada de sfanta fericire de a fi tati.
Copiii ii baga-n sperieti.
l-ai vazut pe la altii, ai bagat de seama cat se pot smuci si racni, i-ai fi strans de gat si ti-ai zis atunci ca pentru nimic in lume nu ti-ar trebui. Mai mare prostie nici ca se poate!
Cartea 'de j, ata are drept tinta sa dea de pamant cu prejudecatile potrivnic/perspectivei de a avea un bebelus, sa insufleteasca energii anchilozate, sa repopuleze teritoriul stramosesc si, ca sa n-o mai lungim, sa faca din fiecare cel mai fericit, cel mai pregatit, cel mai informat dintre tatici.
Ni?'e'acesta untel deosebit de marinimos pentru o carte, la urma
INTROduCERE 1
PATRU INTREBARI PREALABILE DESTINATE TATILOR INCEPATORI
1. Cu CINE FACEM COPII?
Cu o femeie. De preferinta cu sotia. Daca nu ai, cauta - se gasesc peste tot. Alege-ti una robusta, lata-n solduri, tatoasa si cu dinti sanatosi.
Ideal ar fi daca ai nutri pentru respectiva vietate si ceva sentimente de amor, tandrete, afectiune, sincera camaraderie si chiar de duioasa compasiune. In lipsa acestora, te descurci si cu o atractie carnala sanatoasa.
Cititorii nostri cei mai predispusi la panica - pe care cu drag ii salutam in trecere - vor fi incercati de spaima la ideea de a-si imparti viata, numai bunul Dumnezeu stie cat timp, cu o femeie, chiar si numai pentru a cunoaste alaturi de ea - si multumita ei - bucuriile inefabile ale paternitatii. Avem toata intelegerea pentru ei. Presimt cata intimitate presupune viata conjugala, cat de repede se va transforma aceasta intimitate in promiscuitate si cum se trece pe negandite de la promiscuitate la vulgaritatea de cea mai joasa speta. Da, da. Evident. A, si inca ceva! Bine ar fi sa poata gasi nitica mangaiere la gandul ca institutia familiei trece in registrul oficial partidele de craci in sus la asternut, pe ritmuri de huta-huta! In plus, mama are - ma rog, asa se zice -, un rol bine determinat cand un prunc vine pe lume; prezenta sa pare cu adevarat utila, mai cu seama la inceput.
2. CUM SE FACE UN COPIL?
Nu va bizuiti pe faptul c-o sa ne complacem in prezentarea detaliata a unor porcarii fara numar. Nu care cumva sa credeti ca prezenta carte ar fi un catalog de pozitii scabroase, nici ca veti gasi in ea descrieri avantate ale unor acte prea putin cuviincioase si nici c-o sa aveti parte de reprezentari grafice in sectiune longitudinala ale unor organe destinate mai mult sau mai putin copulatiei.
Vrem sa credem ca pana si cititorii nostri cei mai neprihaniti - ii asiguram si pe acestia de toata consideratia noastra - sunt cat de cat la curent cu procedeele esentiale de zamislire a vietii.
Pentru orice eventualitate, reamintim si propunem totodata
utilizatorului ghidului cateva proceduri: - fecundarea in vitro;
- adoptia:
- mamele purtatoare;
- clonarea;
- hibridarea celulara;
- metoda naturala.
Aceasta din urma, desi ceva mai scarbavnica, va retine cu siguranta atentia celor mai zgarciti dintre cititorii nostri - ii asiguram si pe acestia de cea mai inalta stima - intrucat prezinta avan ajul de a body contact; e un soi e frictiune generala, energica si sustinuta
PATRU INTREBARI PREALABILE DESTINATE TATILOR INCEPATORI
a straturilor superioare ale pielii, care soli cita punerea in actiune masiva si hotarata a organelor situate in zonele cele mai rusinoase ale corpului (cele de mai jos). Pro memoria, vom cita bazdacul, lebarul si sugiucul.
VIZIUNEA DOCTORULUI HERMANN PAULL
Odata cu ejacularea, sute de mii, milioane de spermatozoizi eliberati se vor indrepta cu o viteza ametitoare spre celula feminina, care ii asteapta imperturbabila. Un elan irezistibil ii mana inainte, o vointa crancena le arata calea. Primul sosit se va infige in masa ovulului care, implinindu-si ursita, l-a asteptat cu protuberanta de primire intinsa.
 DE CE GEN SA FIE COPILUL?
Se pare ca in zilele noastre putem sa alegem sexul copilului.
Unii medici sustin ca natura alimentelor pe care le ingurgiteaza o femeie gravida influenteaza intr-un mod decisiv genul bebelusului pe care-l poarta in pantece'.
Iata cum stau lucrurile, in mare: - Alimente sarate = baiat.
- Lactate = fata.
- Alimente condimentate = hemoroizi.
Cititorii nostri cei mai doritori sa aiba un mostenitor mascul- sa le dea Cerul o viata dulce ca mierea - sau, dimpotriva, cei care doresc cu orice pret sa aiba o fata (cum Dumnezeu sa te superi pe ei?!) isi vor constrange jumatatea sa treaca prin aceasta experienta. De ce nu? La urma urmei, n-o sa aiba decat o sansa din doua ca sa-si vada iluziile pierdute.
Socotim ca e mai bine sa respectam antica intelepciune a ignorantei si sa acceptam cu smerenie ceea ce ne trimite Pronia Cereasca. De fapt, fiecare sex are calitatile sale: fetitele sunt bosumflate, gurese, geloase, canta cu un glas pitigaiat insuportabil piesele lui Lady Gaga si se uita la tine piezis; baieteii sunt tafnosi, violenti, mincinosi, topaie peste tot, urland ca habaucii, si arunca tot felul de obiecte in capetele oamenilor, de-ai zice ca-s niste maimute. Nu ti se uraste nici cu unii, nici cu ceilalti.
In sfarsit, c-o fi fata, c-o fi baiat, din punctul nostru de vedere, rezultatul e exact acelasi: vei deveni tata.
Nu asta e tot ce conteaza?
4. DE CE SA AYEM UN COPIL?
Pentru ca paternitatea e un izvor de bucurii inefabile. Doar n-o sa ne apucam acum sa spunem altceva.

Numar pagini: 278
An aparitie: 2012
Autori: Pierre Antilogus si Jean-Louis Festjens

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0951 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.