Documentele oficiale ale Sfantului si Marelui Sinod (Creta, 2016)

Documentele oficiale ale Sfantului si Marelui Sinod (Creta, 2016)
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 112
Format: 15x21.5 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

In perioada 16-26 iunie 2016, s-a desfasurat in insula Creta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporana a Bisericii Ortodoxe: Sfantul si Marele Sinod. Acesta s-a intrunit la Academia Ortodoxa din Kolymbari, sub presedintia Sanctitatii sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, si a reunit zece dintre cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale.

Cu Sfantul si Marele Sinod din Creta s-a scris o pagina de istorie a Bisericii Ortodoxe contemporane si suntem convinsi ca trecerea timpului va dovedi insemnatatea acestui eveniment. In acest sens, apreciem ca binevenita propunerea convocarii de Sinoade Panortodoxe la un anumit interval de timp, de sapte sau zece ani, ceea ce ar reprezenta o modalitate de manifestare permanenta si constanta a sinodalitatii, la cel mai inalt nivel, si o posibilitate de raspuns concret, prin vocea unanima a Bisericii Ortodoxe, la problemele tot mai diverse ale credinciosilor.

In acest sens, volumul de fata cuprinde hotararile luate in cadrul Sfantului si Marelui Sinod, traduse in limba romana, cu scopul de a prezenta publicului, in mod clar, ceea ce s-a discutat. Totodata, aceste documente sunt insotite de o ampla Nota editoriala ce contine informatii cu privire la demersurile pentru convocarea sinodului, continutul documentelor adoptate, precum si marturii referitoare la receptarea acestora in Biserica Ortodoxa Romana.

COLEC%u021AIE: Religie / diverse
 
EDITURA:Basilica

APARI%u021AIE:2019
ISBN:978-606-29-0304-6

PAGINI:112
FORMAT: 15x21. 5 cm
 
25. 00 lei
 ISBN: 978-606-29-0304-6

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.