Dicţionar de psihanaliză

Dicţionar de psihanaliză
-20%
Preț: 71,92 lei
89,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-9419-96-8
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 1094
Categoria: Dictionar

DESCRIERE

Comparativ cu celelalte două dicţionare de psihanaliză traduse după 1990 in limba română, Dicţionarul elaborat de Elisabeth Roudinesco şi Michel Plon (prima ediţie, 1997, a doua, 2000) are câteva particularităţi care-l fac indispensabil pentru cei interesaţi de psihanaliză.
Spre deosebire de excelentul vocabular al psihanalizei de J. Laplanche şi J: B. Pontalis, care se concentra doar asupra termenilor freudieni, Dicţionarul de psihanaliză publicat de Editura Trei cuprinde termenii celor mai importante orientări contemporane, inclusiv freudismul. Un alt avantaj al prezentului dicţionar este că multe din articolele sale sunt dedicate celor mai importanţi psihanalişti clasici şi contemporani, o parte dintre ei necunoscuţi în România. De asemenea, cititorul poate găsi în dicţionar nu numai termeni şi personalităţi ale psihanalizei, ci şi opere fundamentale prezentate într-o formă esenţializată, precum şi ţări, unde psihanaliza s-a implantat, printre care şi România.
Elisabeth Roudinesco, ai cărei părinţi sunt originari din România, este istoric, doctor în litere, director de cercetare la Universitatea Paris VII, vicepreşedintă a Societăţii Internaţionale de Istoria Psihiatriei şi Psihanalizei, psihanalistă.
Publicaţii: Histoire de la psychanalyse en France, 2 volume (ediţie nouă, Fayard, 1994), Jacques Lacan. Esquise d un vie, histoire d un systeme de pensee (Fayard, 1993), tradusă şi în limba română de Editura Trei în 1998, Genealogie (Fayard, 1994).
Michel Plon. Director de cercetare la C.N.R.S., membru al Centrului de Cercetare Universitară în Psihanaliză şi Practici Sociale ale Sănătăţii (C.N.R.S. < Universitatea Picardiei), psihanalist.
Publicaţii: La Theorie des jeux: une politique imaginaire (Maspero, 1976)

Titlul original: Dictionnaire de la psychanalyse
Publicată de: Librairie Artheme Fayard, 2000
Limba originală: franceză
Traducere: Matei Georgescu, Daniela Luca, Valentin Protopopescu şi Genoveva Teleki

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Dictionar - Cele mai vândute cărți

Created in 0.066 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.