Dicţionar de asigurări

Dicţionar de asigurări
-20%
Preț: 35,12 lei
43,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-8291-26-7
Editura:
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

"Apariţia acestui dicţionar de termeni în asigurari, este salutară pentru piaţa asigurîrilor din România. Sperăm că lucrarea, apărută la o prestigioasă editură londoneză, să nu reprezinte un eveniment editorial izolat, ci un prim pas către realizarea unei colecţii de cărţi de specialitate din domeniul asigurărilor. Dicţionarul este recomandat atât lucrătorilor în asigurări, de la management până la forţa de vânzări, cât şi tuturor celor care au legături directe şi indirecte cu asigurările. De asemenea, el este util studenţilor cat şi tuturor celor care vor să afle mai multe informaţii despre asigurări şi reasigurări."
Cristian Constantinescu
Preşedinte UNSAR

Dicţionarul de asigurări, apărut sub egida UNSAR, este prima carte de acest tip tradusă în limba română. Pentru a fi cât mai cuprinzătoare, varianta în limba română conţine şi versiunile originale în limba engleză a tuturor termenilor şi expresiilor definite.
Cu cele peste 3500 de definiţii pe care le cuprinde, cartea acoperă majoritatea tipurilor de asigurări practicate (generale şi de viaţă), şi un număr de termeni care, deşi sunt strict de specialitate, au legătură cu domeniul asigurărilor:
- Definiţii ale termenilor şi principiilor fundamentale pentru domeniul asigurărilor;
- Terminologia asigurărilor utilizată îin Europa, dar şi referinţe la terminologia americană;
- Cazuri juridice de referinţă, utilizate ca punct de pornire în evaluarea sau analiza situaţiilor similare de daune;
- Terminologia uzuală din asigurări, inclusiv cea a termenilor financiari şi juridici;
- Prezentarea unor instituţii şi organizaţii profesionale din Marea Britanie dar şi din alte ţări.
Dicţionarul de asigurări se vrea a fi un instrument util pentru cei interesaţi de domeniul asigurărilor, cu atât mai mult cu cât apare într-o perioadă în care legislaţia românească tinde să se alinieze celei a statelor din Uniunea Europenă.
Dicţionarul de asigurări nu ar fi putut să apară fără sprijinul unor companii care, înţelegându-i utilitate, au contribuit material la editarea lui. De asemenea, apariţia acestei lucrari a beneficiat de sprijinul şi suportul UNSAR, în toate etapele premergătoare editării, incluzând şi supervizarea traducerii acestuia.

Titlul original: Dictionary of insurance
Publicată de: Financial Times, 1992, third edition by arrangement with Pearson Education Limited
Limba originală: engleză
Traducere: Daniela Moroianu, cuvânt înainte de Violeta Ciurel, coordonarea colecţiei Asigurări de Constantin Năstase

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.110 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.