Autenticitatea. 10 secrete antiglobaliste

PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 26,25 lei
Diferență: 8,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Pagini: 178
Format: 15x23
Categoria: Non-fiction

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Prin intreaga sa cercetare, autorul acestui volum a descoperit, in spatele constructului social numit „autenticitate”, un intreg sistem de valori sociale: originalitate, adevar, incredere si sinceritate, urmarite constat de indivizi si de colectivitati, autenticitatea cladindu-se pe judecati de valoare construite aprioric. A descoperit ca nevoia de autenticitate se formeaza pe fondul actiunii actorilor sociali care dezvolta un soi de contrareactie la fals si falsificare si fata de orice alte anti-valori construite prin termeni conotati negativ in incercarea restabilirii unei ordini date mai degraba de un set de valori dezirabile social decat de un context anterior, greu de plasat cu exactitate intr-un moment istoric bine definit.
Antonio Amuza arata, pe intreg parcursul acestui volum, ca, in Romania, nevoia de autenticitate exista si ca aceasta reprezinta un manifest impotriva diluarii esentelor din care sunt construite valorile fata de care romanii si-au aratat apartenenta de-a lungul timpului. Este momentul ca aceste valori sa se reconstruiasca social, intr-o epoca dominata de belsug si de un spatiu din ce in ce mai ingust de diferentiere si de promisiune instantanee.
Cred ca ne aflam in fata unei lucrari exceptionale pentru domeniul sociologiei, o lucrare care se afla la nivelul cel mai inalt al cercetarii domeniului. Avem cu totii nevoie de cercetare autentica, de cercetatori asemeni lui Antonio Amuza, dornici sa faca diferenta, care simt nevoia calitatii, in fata aspectului, nevoia utilului, in fata ambalajului, a adevarului, in fata spectacolului.
In cazul lui Antonio Amuza putem vorbi, cu certitudine, de un reprezentant al noii generatii de cercetatori pentru care cautarea autenticului este un modus vivendi. (Vasile Sebastian Dancu)

* * *

Ceea ce initial am considerat un manifest latent al romanilor coplesiti de prejudecati, stereotipuri si lipsa de autenticitate, a devenit, in ultimii 10 ani, o cautare continua a firescului din culisele vietii sociale. Intr-o lume a dezbinarilor, a taberelor, a triburilor si a comunitatilor conflictuale, te intrebi ce ne aduce impreuna cand totul ne desparte? Lucrarea de fata a imaginat un raspuns, dar nu sub forma de ipoteza, ci mai degraba sub forma unui construct care a luat nastere prin interactiunile si interviurile de profunzime pe care le-am moderat, prin discutiile cu studentii, dar si prin analiza a numeroase studii de caz in incercarea de a gasi solutii pentru probleme inca neridicate. (Antonio Amuza)

* * *

Cuprins

Cine mai are nevoie de autenticitate? (Prefata de Vasile Sebastian Dancu)

INTRODUCERE

Primul secret: Autenticitatea nu este un raspuns, este o intrebare

Al doilea secret: Incertitudinile trebuie vanate continuu

OPINIA PUBLICA

Al treilea secret: Opinia publica e busola autenticitatii

Al patrulea secret: Nevoia de autentic se opune globalismului

Al cincilea secret: Anti? prejudecata determina autenticitatea

ROLUL AUTENTICITA? II

Al saselea secret: Nevoia de autentic se cultiva

Al saptelea secret: Nevoia de autentic se culege

       In cifre

       In vorbe

Al optulea secret: Autenticul ridica opinia la rang de manifest

       Autenticitatea in relationare

       Autenticitatea in consum si publicitate

       Autenticitatea in politica

Al noualea secret: Autenticitatea se gaseste dincolo de simboluri

SECRETUL ZECE: NU MAI SUNT SAU SUNT NUMAI SECRETE

Multumiri

Referinte

Anexe

* * *

ANTONIO AMUZA s-a nascut la 13 aprilie 1989, la Bucuresti. Este sociolog, profesor, antreprenor si consultant in comunicare. Studii: licentiat in sociologie, Universitatea din Bucuresti (2011); master in Sociologia consumului (2013); licentiat in drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” (2014); doctor in sociologie, Universitatea din Bucuresti (2016), titlu obtinut cu lucrarea Sociologia autenticitatii. Preda cursurile de Cercetare sociologica avansata, Strategii de comunicare publica si marketing electoral si Sociologia valorilor, la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. A infiintat MAD Intelligence, un hub de cercetare a opiniei publice, folosind tehnici de analiza big data si web scraping. Este absolvent si licentiat al cursurilor de Planificare Strategica coordonate de HCI, in Statele Unite ale Americii (Miami, 2019; 2021). Este colaborator al Revistei Sinteza, unde a publicat peste 20 de articole de analiza si interpretare a fenomenelor sociale din Romania si Europa.

Prefata de Vasile Sebastian Dancu

Foto coperta: Andrea Piacquadio (www. piacquadio. com)

Colectia Biblioteca SINTEZA este coordonata de Vasile Sebastian Dancu.


ISBN: 978-606-797-660-1

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Non-fiction

Created in 0.0558 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.