Analiza cotei efective de impozitare a profitului companiilor

Analiza cotei efective de impozitare a profitului companiilor
-5%
Preț: 40,85 lei
43,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea cerceteaza cotele de impozitare (statutare si efective) a profitului companiilor (eng. effective corporate tax rate - ECTR) si a factorilor de influenta ai cotei efective de impozitare, dintr-o dubla perspectiva care vizeaza factori de natura financiara si respectiv factori ai structurilor de guvernanta corporativa.

Translatarea cotei efective de impozitare a profitului companiilor din sfera clasica a fiscalitatii in contextul finantelor corporative ofera deschidere catre identificarea mai facila a impactului factorilor de influenta ai cotei de impozitare, iar prin integrarea mecanismelor de guvernanta corporativa, autorul surprinde o imagine mult mai ampla a mecanismelor financiare si sociale care interactioneaza in cadrul companiilor. In acest sens, sunt vizate elemente specifice naturii umane (ex. dualitatea directorului general, diversitatea de gen din Cadrul Consiliului de Administratie) asociate guvernantei corporative care confera lucrarii un caracter de noutate in raport cu studiile anterioare din domeniu.

Cercetarea se realizeaza pe doua coordonate care urmaresc simultan, atat aspecte cumulate intr-un cadru teoretic general realizat prin sintetizarea studiilor anterioare publicate in literatura de specialitate internationala, cat si studii empirice proprii privind analiza factorilor de influenta ai cotei efective de impozitare a profitului companiilor.

Pentru a surprinde particularitatile politicii fiscale privind impozitarea profitului in context international, analiza cotei efective a fost realizata paralel pe esantioane de companii cotate pe pietele financiare din diferite zone ale lumii precum: pietele europene emergente, pietele americane si pietele asiatice. In acest scop, in cadrul fiecarui capitol, cercetarea porneste de la abordari generale din finantele corporative si fiscalitate si continua cu analize cantitative fundamentate pe baze de date semnificative si robuste privind, cele trei zone geografice de referinta, inducand cercetarii un caracter particular.


An aparitie 2019
Nr. de pagini 268
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.