Pavel Chirila - Intamplari din Biserica si Spital - Dialog consemnat de Razvan Codrescu

Pavel Chirila - Intamplari din Biserica si Spital - Dialog consemnat de Razvan Codrescu
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Intamplari din Biserica si Spital - Dialog consemnat de Razvan Codrescu. Cartea domnului profesor universitar doctor Pavel Chirila, marturisitor al credintei ortodoxe si practicant al medicinei crestine, este, prin experientele rememorate, o pedagogie a modului in care se impune revizuirea abordarii omului din perspectiva realitatii ca trupul este templu al Duhului Sfant. Conceput pe structura interviului, textul este o confesiune mozaicata, organizat in raport cu cele doua dimensiuni ale activitatii personale - Spitalul si Biserica. Termenul intamplari, care fundamenteaza titlul, poarta sacralitatea etimonului (conform DEX: probabil din lat. intemplare; in latina este compus din in si templum), implicand evenimente cu statut de modele ale unei vieti traite crestineste. Ca istorie rezumata a unui destin, cartea poate fi revelarea a ceea ce sugereaza celebrul panseu: Cand ai un pentru ce in viata, ii suporti cu usurinta toate cum-urile. Pentru ce-ul doctorului Chirila a fost identificarea cailor prin care omul-medic si omul-pacient pot corela intru mantuirea lor, in ritmurile legilor lui Dumnezeu; cum-urile le-au reprezentat toate modalitatile prin care evenimentele din Spital si Biserica au devenit fericite si pliduitoare intamplari.
Lectura cartii - utila medicilor, preotilor, bolnavilor si sanatosilor deopotriva - aduce cu ea dulceata prezentei lui Hristos in mintile si sufletele acestora si convingerea ca rugaciunea, postul, credinta sunt solutiile oferite de Dumnezeu drept garantii pentru salvarea insului con-templator.

Prof. Univ. Dr. Maria-Magdalena Jianu

Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.