Enciclopedia statelor lumii. Editia a XII-a

Enciclopedia statelor lumii. Editia a XII-a
-10%
Preț: 63,00 lei
70,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Tratat

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

„Ce motiv mai intemeiat de satisfactie ar putea avea grupul devotat de autori si editori ai Enciclopediei statelor lumii decat sa-si vada ajunsa la a XII-a editie lucrarea prin care au oferit, cu perseverenta, aproape patru decenii, un tablou al lumii contemporane cu toata rigoarea stiintifica si valoarea documentara? Ei au cules mereu rãsplata unui larg public de cititori si consultanti, pe care Enciclopedia ii ajuta sa se orienteze in complexitatea crescandã a evenimentelor si relatiilor internationale si merita un nou omagiu si reinnoirea increderii”.

                                         Acad. Mircea Malita, Cuvant-inainte la a XII-a editie

Odata cu editia a XII-a, cel mai cautat si cel mai consultat titlu enciclopedic romanesc a implinit varsta de 37 de ani. Si,  din 1975, anul primei editii, pana astazi, peste o jumatate de milion de exemplare. Acelasi colectiv de autori si aceleasi categorii de beneficiari– elevi si studenti, profesori, diplomati, oameni de afaceri sau simpli turisti– au ramas credinciosi unui proiect comun: cunoasterea lumii.

Lume care nu s-a schimbat niciodata atat de vertiginos ca acum. In 1975 erau 151 de state suverane, in 2012– 196, dintre care 36 aparute in ultimele doua decenii, si asta in conditiile disparitiei altor sase entitati statale. Frontiere nou trasate sau sterse, interese noi, dispute noi. Aliante, ierarhii, prioritati si orientari in politica statelor sunt mereu altele.

            Articole consacrate statelor independente si teritoriilor dependente sau cu statut special ofera reperele esentiale pentru definirea acestora din cele mai diverse perspective: situare, granite, vecini, populatie, limba, culte, istorie si viata politica, organizare de stat, economie, turism etc. Un masiv corpus de anexe - statistici si ierarhii pe glob in diferite domenii, sefii de stat si de guvern la data tiparirii, drapelele color ale tuturor statelor - maresc virtutile radiografice ale acestui indispensabil instrument de lucru.

            O lume mereu in schimbare intr-o carte mereu la zi.Numar pagini:784
Format:17*24
Anul aparitiei:2012 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Enciclopedia statelor lumii. Editia a XII-a

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.