Chipuri ascunse - Salvador Dali

Chipuri ascunse - Salvador Dali
-18%
Preț: 21,32 lei
26,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-50-0557-3
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 404
Categoria: Romane

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Descriere: Salvador Dali si-a gasit timp sacontrarieze multalume. Prin pictura, interviuri, aforisme si comportament. A existat chiar si un cor al agasatilor, care si-au insotit mustăcirile cu sugestii legate de schimbarea registrului si chiar a carierei maestrului. Multi dintre cei care-i detestau tablourile, desenele, bijuteriile si obiectele suprarealiste l-au sfatuit pe Dali sase exerseze in cimpul literaturii. Poate capictorul nu i-ar fi ascultat, dacaprintre ei nu s-ar fi numarat un admirator ilustru, poetul spaniol Federico Garcia Lorca, care a intuit ca Dali avea potential de scriitor. Mai precis, calumea astepta de la el ceva numit "romanul pur". Chipuri ascunse este rezultatul unei insihăstriri de patru luni pe care Dali si-a impus-o in muntii din New Hampshire, aproape de granita canadiana, unde a scris scotindu-si din minte celelalte proiecte. Rezultatul este o carte cu destule irizari stendhaliene, care il face pe Salvador Dali sadeclare: "Un adevărat roman de atmosfera, de introspectie, de revolutie si de arhitecturalizare a pasiunilor trebuie safie (asa cum a fost intotdeauna) exact contrariul unui Mickey Mouse de cinci minute sau al senzatiei de vertij a unui salt cu parasuta".
 

Numarul de pagini: 404
Anul aparitiei: 2004

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.