Alei bifurcate. Poetica postmodernismului rus - Antoaneta Olteanu

Alei bifurcate. Poetica postmodernismului rus - Antoaneta Olteanu
-25%
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Poezie

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Studiul prezinta principalele teorii si comentarii ale teoreticienilor din lume si din Rusia care sustin sau, dimpotriva, contesta dreptul la existenta al postmodernismului, in filosofie, arta, literatura, fara a le etala exhaustiv.

Am insistat si pe o interpretare nuantata care se acorda prefixului post-, considerat asa de inselator, pentru ca nu e deloc clara, in opinia multor critici, perioada dupa care urmeaza literatura numita postmodernista.

Acceptind ideea ca multi dintre scriitorii rusi s-au inspirat din teoria postmodernista (si poststructuralista) universala - dovada recunoasterea, in operele lor, a unor procedee, tehnici specifice postmodernismului -, admitem totusi, alaturi de alti critici, faptul ca intr-adevar postmodernismul rus a avut si are o viata proprie, nefiind, de multe ori, tributar influentelor externe. Dar, asa cum spunea un critic rus,,, trebuie sa avem in vedere faptul ca inca nu se observa totusi o alternativa autentica la postmodernism, iar caracterizarea lui ca fenomen estetic <> deocamdata nu este pusa la indoiala in acea ampla literatura teoretica ce i se consacra in strainatate".

Data aparitie: 03-2019
Nr. pagini: 256
Format: 14. 5x20. 5
ISBN: 978-973-47-2914-2

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.